3 ideer til hvordan du kan gå over til mere grøn energi i din bolig

Gør noget godt for miljøet - Få solceller til huset

Et af de punkter, hvor vi i Danmark bruger mest energi, er på varmen i vores boliger. Det er dermed en af de faktorer, der sætter allerstørst aftryk på vores jord og klima. Mange er heldigvis begyndt at tænke i mere grønne løsninger. Disse er bedre for klimaet, og så gælder det naturligvis også om at spare nogle penge, når du går over til grøn energi.

I denne artikel vil vi komme med nogle bud på, hvordan du kan bruge mindre energi og være mere miljøbevidst, når det gælder din bolig.

En grønnere livsstil – vær mere bevidst om energiforbrug

At være miljøbevidst handler ikke kun om at anvende grønnere metoder til at skaffe energi på. Det handler i høj grad også om at forvalte den energi, der er til rådighed, på en fornuftig måde. En af de måder, hvorpå du kan spare på energien og dermed skåne både pengepung og miljøet, er ved at reducere dit varmeforbrug.

Dette er ikke ensbetydende med, at du skal gå og fryse hjemme i stuen – det gælder om at sørge for, at huset er isoleret godt.

Efterisolering af evt. hulmur, loft og gulv

I meget gamle huse er det meget almindeligt, at der er ringe og i nogle tilfælde slet ingen isolering. Dette medfører et kæmpe varmetab. Du kan få efterisoleret, så huset bliver i stand til at holde bedre på varmen. De mest anvendte materialer til dette er:

  • Rockwool
  • Flamingo
  • Perlite
  • Papirisolering

Rockwool har den fordel, at det ikke kan brænde modsat flamingokuglerne, der kun bør anvendes brandsikre steder. Perlite er lavet af vulkansk sten, og så kan det ligesom Rockwool ikke brænde, og så kan hyggelige sager som skimmel og svamp ikke leve i det. Papirisolering er en meget miljøvenlig måde at isolere boligen på, da det er lavet af genbrugspapir. Der er tilsat nogle salte, der sørger for at virke brandhæmmende samt at skimmelsvamp ikke kan leve i det.

Det nemmeste sted at få efterisoleret er hulmuren. Her kan du få sprøjtet eksempelvis flamingokugler eller papirisolering ind gennem små huller. Rockwool kan nemt bruges til at efterisolere loftet med.

En måde, hvorpå du kan få en lille idé om, hvorvidt din bolig lider et stort varmetab, er ved at kigge på taget om vinteren, efter sneen er faldet. Smelter sneen på din bolig mens naboernes sne bliver liggende, så har du altså et seriøst varmetab op gennem taget, der får sneen til at smelte. Du kan også få efterisoleret gulvet. Dette er dog en lidt større proces, da gulvet skal brækkes op.

Få installeret solcellepaneler for mere grøn energi

Vil du sammen med at reducere dit energiforbrug gerne anvende grønnere energi, så kan du få installeret solcellepaneler på taget.