Bæredygtighed er vigtigt i dag når man bygger

Bæredygtighed er vigtigt når man bygger nyt og det er hus, legehus eller hegn osv

I disse tider hvor der er så meget fokus på miljøet og klimaet. Så er det en nødvendighed i dag at have nogle af alle disse tanker med ind når man skal bygge nyt. Og det er hvad enten det er et nyt hus, eller ting til haven, en ny legeplads til en institution eller andet.

Så er du en af dem der skal have bygget noget nyt, Ja det kan være et stor carport, et legeskur, hundegård til hundene eller bare et hegn til rundt om haven. Så er der nogle ting jeg synes du skal huske at have fokus på.

Bæredygtigt byggeri

Når man i dag vælger at bygge noget nyt. Hvad enten det er nyt hus, klatrestativ, hegn eller bænkesæt til haven. Så er det vigtigt, at man gør sig nogle tanker inden man går i gang.

Valg af materialer

Først skal du tænke på, hvad er det for materialer du vil gøre brug af. F.eks. hvis du skal bygge et nyt hus, er det så et murstenshus du vil bygge. Eller vil du mere over på den grønne gren, og vælge udbrændt ler, som nok er et af de mest bæredygtige materialer der findes. Og mange af de ting, der er bygget med udbrændt ler, står den dag i dag.

Men det er klart, når du/ i skal vælge, hvilken typer materialer i skal bruge til jeres kommende byggeri, så handler det jo også lidt om, hvilken type menneske man er. Og med det det mener jeg, at hvordan man nu lige ser på moder jord, som vi alle bor på. Og om man er villig til, at gøre nogle af de ting der skal til. For vi kan være sikker på, at vores børn og deres børn, også kan voksne op på denne jord, og nyde godt af dens atmosfære mange år i fremtiden.

For det kræver vi alle sammen tænker os lidt mere om, og at vi hver i sært skal gøre en indsats, som er godt for miljøet, og at vi er bevidste om dette, når man vælger at bygge nyt.

Holdbarhed

I ethvert byggeri er holdbarhed vigtigt. Og det er uanset hvilken materialer man har valgt at tage i brug. Og uanset hvad det er man har bygget eller fået bygget. Så er det vigtigt for en at det kan holde længe. Så er det nogle træ møbler til haven. Så vil man jo gerne have det holder i flere år. Så man ikke skal ud at købe nyt hele tiden. Da dette jo heller ikke er godt for miljøet med det overforbrugssamfund.

Så hvis man fra starten af vælger møblerne i nogle gode træsorter og får det efterbehandlet på den rigtige måde. Så får man også nogle havemøbler man kan have i mange år.

Det er det samme som aktivitetsparken på Rømø. Der har de også en masse legeredskaber til børn og voksne som er lavet i træ. Og der har det helt sikkert også været utrolig vigtigt for dem at det var det rigtige træ og det får den rigtige behandling så det kan virke i mange år i fremtiden. For ellers vil det blive en meget dyr udgift, hele tiden at skulle udbedre de fejl der måtte komme. Og hvis du en dag skal ud at rejse, så er en tur til Rømø lege- og labyrintpark et besøg værd. Ja se deres aktiviteter her:
https://romolab.dk/aktiviteter/