Danske kroer gør mere for økologien

Kroophold i Sønderjylland

Rejsebranchen og hoteller rundt omkring i verden er ikke ligefrem kendt for at stå i kø til at gøre noget godt for miljøet. Generelt bliver der gjort rigtig mange ting, som ikke er specielt godt for miljøet. Import af råvare til hotellernes restauranter, vask af håndklæder, sengetøj og så videre uden det er nødvendigt, og lang transporttid.

Ønsker du derfor at opleve noget samtidig med, at du vil tage hensyn til miljøet, kunne et kroophold måske være noget. Der findes kroophold mange steder i Danmark, særligt er kroophold i Sønderjylland populære.

Det skyldes selvfølgelig den smukke natur i Sønderjylland og deres helt fantastiske syn på økologi og lokale råvare.

Kroopholdene fokuserer på friske og lokale råvare

Hvad mange kroer har tilfælles er helt sikkert, at de går ekstremt meget op i madlavning. Typisk er det danske retter, men faktisk er der eksempler på mange forskellige restauranter rundt omkring på kroerne i Danmark. Hvad de dog alle gør, er at bestille lokale og friske råvare. På den måde sparer de miljøet for tonsvis af Co2 udledning i og med råvarerne ikke skal transporteres så langt. Derudover får man jo bare noget ekstra lækkert mad, når det er lavet med friske råvare.

Andre gode grunde til at vælge et kroophold

Det er selvfølgelig ikke kun fordi kroerne er et miljøvenligt valgt taget andre alternativer i betragtning, at man skal vælge dem. Der er også mange andre gode grunde til at tage på kroophold. Det fantastiske ved at være på kroophold er selvfølgelig lige så meget at møde de glade værter. De har ofte nogle helt fantastiske historier fra området, og derudover er der selvfølgelig god vin og øl. Generelt kan man se kroophold som et meget socialt ophold, hvor man virkelig kommer hinanden ved. Gode gåture og fantastisk natur er naturligvis også en stor del af det at være på kroophold.