Hvorfor bør du vælge LED?

Brug LED i hjemmet og festen - De kan købes billigt

Hvis du går og overvejer at skifte husets pærer til LED, så skal du læse med her. Og du vil formentlig kun blive bekræftet i, at det er en rigtigt god idé at skifte de almindelige glødepærer ud med LED.

Hvad er LED?

LED er egentlig en diode, hvorfra der udsendes lys, og LED er blot en forkortelse af Light Emitting Diode. Lysdioder har sine fordele, fordi de blandt andet ikke afgiver meget varme, når man sammenligner med almindelige halogen- og/eller glødepærer. Halogen- og glødepærer bruger således kun 10 % af strømmen til rent faktisk at afgive lys i rummet, hvorimod hele 90% af strømmen ender som varme.

Når du bruger LED lys vil du derfor også opleve, at det mindre varmeforbrug også resulterer i en ret stor strømbesparelse.

LED pærer har ligeledes en ret lang levetid – nemlig helt op til 30-50.000 timer. Du skal derfor heller ikke skifte pærer lige så ofte, som du typisk ville skulle med en halogen- eller glødepære.

Miljø

Hvis ikke de store økonomiske og strømmæssige besparelser er nok til at overtale dig, vil du måske blive overtalt af det faktum, at produktionen af LED pærer er meget mere miljøvenlig. Der benyttes nemlig ingen skadelige stoffer, når LED pærer produceres, og derudover indeholder denne type pære heller ingen kviksølv i modsætning til tilsvarende lyskilder.

Derudover har det lave strømforbrug ved LED pærer naturligvis også en rigtigt stor betydning miljømæssigt, idet udledningen af CO2 fra LED pærer er væsentligt ned nedsat. Således spares der cirka 2 tons CO2 ved brug af en almindelig LED pære sammenlignet med halogenpærer over en sædvanlig levetid for de enkelte pærer.

Alene af den grund kunne det være en god idé at overveje både pærerne derhjemme men også det lysudstyr, du eventuelt måtte leje i forbindelse med fester og begivenheder.

Energi

Og som om ovenstående ikke var nok argument for at skifte til LED pærer, så viser det sig også, at LED pærer er 8 gange mere effektive i forhold til energi, hvis man sammenligner med almindelige glødepærer. De er desuden 3-7 gange så energieffektive som almindelige halogenpærer. Og endelig er de på niveau med A-pærer i forhold til energi – og oftest endda bedre.

Opsummering af fordele ved LED pærer

  • LED pærer afgiver stort set ingen varme
  • Giver en fuld lysstyrke fra det sekund, du tænder
  • Du kan opleve besparelser på op til 80 %
  • Du kan få ret store energitilskud fra Energiselskaberne
  • Der er korte tilbagebetalingstider
  • De er super miljøvenlige i forhold til udledning af CO2
  • De kan dæmpes, uden at farven på lyset vil ændre sig
  • Du får ingen stråling (hverken ultraviolet eller infrarød) i lyset
  • De har en lang levetid på 10-20 år

De tåler både vibrationer og kulde uden at lide skade