Naturmedicin er på vej tilbage!

Naturmedicin skal købes til billige priser - Tjek her

Lægekunsten er et af de ældste erhverv mennesket har. Siden tidernes begyndelse er mennesket kommet ud for uheld og har efterfølgende haft behov for medicin og pleje. 

Før den moderne lægekunst blev grundlagt (hvilket forresten først skete sent sammenlignet med næsten alle andre naturvidenskabers udvikling) handlede lægerne på metoder og traditioner, der ofte ikke havde noget videnskabeligt grundlag for at helbrede. Måske havde de gennem erfaring lært, at nogle midler virkede mod diverse sygdomme, måske brugte de deres intuition og den visdom, de havde fået overført fra deres mester, og i nogle tilfælde brugte de måske bare, hvad de lige havde tilgængeligt.

Nutildags kan man med forskning bevise forskellige typer af medicins virkning, og det gælder ikke kun den menneskabt medicin. Naturmedicin er typisk umanipulerede naturprodukter, der anvendes fysisk med det formål at helbrede. Læs med her for at få større indsigt i naturmedicinens historie og anvendelse, og så kan du måske, næste gang du har forstoppelse, bekæmpe din forstoppelse uden medicin.

Syge-systemets “grundpiller”

Det danske samfund er kendt for at være både storforbruger og storproducent af piller. Pillerne kan have mange forskellige virkninger, både fysiske og mentale. En klassisk talemåde er, at Danmark ganske vist mange gange er kåret som verdens lykkeligste land, men samtidig er vi også én af de befolkninger, der tager flest lykkepiller pr. person.

I den offentlige debat figurerer der ofte historier om mennesker, der mener, at pillerne har taget lykken fra dem. De fik pillerne til at starte med, måske fordi de var deprimerede. Lykkepillerne kurerede dog ikke depressionen, men udlignede bare følelserne hos subjektet, så de hverken kunne føle sig glade eller kede af det.

Pille-industrien er en kæmpe industri, der holder mange i jobs, og ligeledes er mange mennesker dybt afhængige af medikation for at holde sammen på deres hverdag.

Naturmedicin

Når man taler om disse pillernes virkning og forestiller sig store pillefabrikker, der pumper “mental helbredelse” ud på samlebånd, er det en meget naturlig reaktion at begynde at spekulere på, om hvorvidt datidens medicinering egentlig ikke fungerede meget godt. Med nutidens forskning og historiens brug af naturlige ressourcer til helbredelse kan man muligvis finde mange nye og nemme helbredelsesmetoder, der holder kroppen fri for kemisk fremstillede stoffer, der påvirker kroppens hormoner.

Et godt eksempel på, hvor kraftfuld naturmedicin har været i mindre samfund helt op gennem det 20. århundrede, er den lokale læge og hovedpersonens svigerfar i Louis Des Bernières bog, Kaptajn Corellis Mandolin, der helbreder alle byens indbyggere med diverse kreative påfund, der alle benytter sig af naturens egne produkter.

Alternativ helbredelse

Alternativ helbredelse er et udtryk, der beskriver endnu ikke videnskabeligt dokumenterede helbredelses-procedurer, der typisk indeholder en (for lægevidenskaben) uortodoks tilgang til helbredelse.

Det kunne for eksempel være musik-terapi, hypnose eller rygning af hamp. De fleste alternative helbredelsesmetoder har en befolkningsgruppe bag sig, der støtter op om metoden og kræver indførelse af den, og samtidig står de overfor en front af modstandere, der ikke ønsker alternativ helbredelse som et anerkendt læge-værktøj. Det er derfor altid en god ide udelukkende at benytte sig af videnskabeligt dokumenterede lægemidler, men samtidig at være kritisk over for, hvorvidt de gængse læge-metoder er kreative og organiske nok, til at de ikke skaber nye komplikationer for patienten, om så det er fysisk eller mentalt.