Nutidens elektroniske påfund er meget bedre klimamæssigt

Nutidens elektroniske gadgets er blivet mere grønne som powerbanks med mere

Gamle ting kan have sin charme men kan også koste dig meget mere end du måske ikke lige går rundt og regner med. Under udviklingen af elektronik for bare 20 år siden havde man ikke det kendskab til den mere klimarigtige teknologi og det er derfor tydeligt at se på forbruget af f.eks. elektricitet i hjemmet, om du følger med på tidens gode elektroniske påfund.

Ny elektronik udvikles med klimaet for øje

Vi har sikkert hørt forældrene snakke om at den gamle kummefryser i kælderen skal skiftes ud snart fordi den er for dyr, men uden at tænke videre over det. Det er fordi det stadig ikke er noget der ligger tungt i vores baghoved at have klimaet kontra forbrug i hjemmet i tankerne i det daglige, men heldigvis er vi godt på vej.

Det gælder om at fælge med på det nyeste elektronik og ikke kun for at være smart men også for at være bedre for vores alles klima. På hjemmesiden powerbanken.dk kan du starte med at gå på udkig, så du kan se hvor meget der er at finde indenfor ny elektronik og nye gadgets som måske endda vil kunne udskifte det du bruger til dagligt, men som måske er bygget på en anden teknologi.

Find elektronik der bruger minimalt strøm fra stikkontakterne

Når der arbejdes indenfor idéer og nytænkning i forhold til elektronisk udstyr til det daglige brug er et af de vigtige områder der sørges for, at det nye udstyr vil kunne erstatte det gamle alternativ til det bedre og mere klimarigtige. Vi ser allerede at folk sparer mange penge på elregningen og også noget der kan mærkes hvis der f.eks. skiftes en gammel kummefryser ud med en ny fryser der er energimærket til et A.

Mange tænker ikke over det, men elektronikken i hjemmet bruger også strøm selvom du tror at det er slukket. Når den røde standby-knap på det gamle TV lyser, så er der altså stadig et lille forbrug som ikke er til nogens nytte alligevel.

Grøn energi er vejen frem

Med det nyere udstyr der bliver udviklet, bliver der både kigget på hvordan det forskellige elektroniske udstyr kan være i gang med så lavt et strømforbrug som muligt og det der er mulighed for at lave selvsluk på, får en selvsluk-løsning. Det er en smart udvikling, men endnu smartere er det hele når vi begynder at se på at anvende den grønne energi som du kan udvinde ved f.eks. udstyr der drives af solceller fremfor elektricitet fra stikkontakterne.

Solcellerne er kommet for at blive og det er ikke længere store solpaneler til hustagene der er at finde på markedet. Også opladere til telefoner kan du nu få, hvor der i stedet for at finde strøm fra stikkontakten kommer strøm igennem panelerne.