Økologiske dyner: 3 anbefalinger

3 anbefalinger på økologiske dyner

Hver nat er du i tæt kontakt med din dyne. Og du har – hvis du ellers er som de fleste – denne tætte kontakt et sted mellem 6 og 9 timer om natten. Derfor er det vigtigt, at du får valgt en dyne, som er sund at anvende. Det, at din dyne er økologisk, er en rigtig god rettesnor i denne forbindelse.

… Men hvilken økologiske dyne skal du så vælge? Det kan du blive klogere på i denne guide. Her har vi nemlig samlet vores tre bud på gode, økologiske dyner på det danske marked.

Finder du ikke dynen, du leder efter i denne guide, kan vi anbefale at læse videre på hjemmesiden Sengeguruen.dk. De har nemlig udarbejdet en stor guide til de bedste dyner på det danske marked.

1. Nænsom dyne

Nænsom dynen er en dyne, hvor der er anvendt 100% økologisk bomuld samt allergivenlige dun i produktionen. Du får således her en dyne, der lever op til alle de standarder, vi må forvente fra en økologisk dyne.

Disse tæller:

  • At dynen naturligvis er allergivenlig. Således kan eksempelvis husstøvmider ikke trives i den.
  • At dynen er produceret med øje for høje dyreetiske standarder.
  • At dynen er miljøvenlig såvel som bæredygtig.

Nænsom dynen bærer naturligvis Oeko-Tex 100 certificeringen. Denne certificering giver dig garanti for, at dynen er fri for sundhedsskadelige kemikalier.

Dynen er ydermere deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark, ligesom den bærer svanemærket.

Nænsom dynen forhandles hos Droemmeland.dk.

2. Kapok Light dyne

Som navnet kraftigt antyder, så er der anvendt kapok i produktionen af Kapok Light Dynen.

Kapok er et helt og igennem økologisk og naturligt materiale. Således er dynen da også produceret uden anvendelse af insektmidler, pesticider og andre skrækkelige sager. Dynen er derfor også allergivenlig. Din garanti for dette finder du i dynens GOTS-certificering (Global Organic Textile Standard).

Er du ikke helt klar over, hvad kapok er? Så kommer forklaringen her: Kapok er naturfibre, som er hele otte gange lettere end bomuld. Dette betyder, at kapokdyner som denne er kendetegnet ved en let og luftig kvalitet.

Kapok Light dynen forhandles hos Sengefabriksudsalg.dk.

3. Merino Wool dyne

Sidste bud på din nye økologiske dyne er Merino Wool-dynen. I produktionen af denne dyne er der anvendt økologisk merino uld.

Merino ulden er blødt som silke, og så er det certificeret efter GOTS, som vi også beskrev i forbindelse med Kapok Light dynen.

Denne type uld er kendetegnet ved dens temperaturregulerende egenskaber. Derfor er det oplagt at anvende det i en dyne, som du kan benytte året rundt. Ydermere er det et meget luftigt materiale, hvilket gør det til en frisk oplevelse at sove med dynen.

Noget der er særligt værd at nævne omkring merino uld er materialets fugtafvisende kvaliteter. Dette betyder nemlig, at du her får en dyne, som ikke bliver klam at ligge med om sommeren – Og samtidig holder dig dejligt varm om vinteren.

Merino Wool dynen forhandles hos Sengefabriksudsalg.dk.