Oplagte togruter fra Danmark

Togtur til Hamborg

Hvis du skal på togferie gennem Europa, vil Hamborg ofte være dit første stop. Der er flere muligheder for at komme til Hamborg, afhængigt af om du kommer fra Jylland eller Sjælland.

Fra Sjælland skal du tage færgen: Rødby-Puttgarden.

I det jyske er det blot den klassiske strækning ned gennem Jylland. I Hamborg kan du opleve et væld af ting. F.eks. Hamborg Havn, Hamburg Fischmark, Tierpark Hagenbeck og meget mere.

En togtur til Hamborg tager mellem 5 og 6 timer.

Hvad mere interessant er: Hvad kan du opleve videre efter Hamborg?

Der er et hav af lækre europæiske byer man kan tage til fra Hamborg. Nedenfor beskriver vi nogle af vores favoritter.

Berlin

Berling ligger kun ca. 2 timer væk med toget fra Hamborg, og toget kører flere gange om dagen. Der er tale om et direkte tog uden togskift.

Tiergarten

Efter shopping og museumsture kunne det måske være tid til lidt frisk luft?

Så er parken Tiergarten et godt bud. Som mange andre europæiske byparker var parken tidligere en jagtplads, før den i 1830’erne blev ombygget til almindelig bypark.

Unter den Linden

Berlins ældste Boulevard løber fra øst til vest. Mange af de historiske vartegn blev beskadiget i krigen, men er senere hen blevet restaureret.

Selve gaden er næsten lige så gammel som Berlin, og de første træer langs boulevarden blev plantet i 1647.

Amsterdam

Skal du en tur til kanalernes by, skal du gennem Osnabrück. Her skifter du tog til Amsterdam.

Toget kører flere gange dagligt og tager ca. 5 timer.

Amsterdam er på størrelse med København, men der er alligevel nok at give sig til på en 2-3 dages tur. Det kan anbefales, at opleve byen fra vandet på en af de mange kanalrundfarter. Her kan du drive roligt gennem kanalerne, og nyde det flotte syn af byen.

Bådene sejler hele året rundt, så længe vejret er til det.

Red ligt District

Der er delte meninger om Red Light District, men man kan ikke komme uden om det, når man nævner Amsterdam.

Vil du kende mere til historien og i det hele taget have mere info omkring området, så kan en guidet tur igennem Red Light District også bookes.

Prag

En anden populær destination for danskere er Prag. Toget kører her direkte, og flere gange om dagen og turen tager ca. 7 timer.

Smag på øllen

Tjekkiet er kendt for sine øl, og Prag står derfor højt på mange øl entusiasters liste over steder at besøge. Og det med rette!

På næsten alle restauranter og caféer kan du finde et kæmpe udvalg af gode øl. Du kan også gå mere All-in ,og tage på en guidet bryggeritur. Bestemt en oplevelse værd.

Foruden de gode øl, kan det også anbefales at besøge det jødiske kvarter, John Lennon Wall, Petrin Hill eller KGB Museum. Disse er selvfølgelig blot nogle af vores forslag.

I alle byer er der heldigvis mange ting at se, og i det hele taget noget for enhver smag.