Spis mere økologisk med måltidskasser

økologiske måltidskasser

Der er mange gode grunde til at spise økologisk. Kunne du godt tænke dig at dykke dybere ned i det økologiske univers, så får du her lidt mere viden om, hvorfor du skal spise økologisk. Hvis du finder det svært at købe økologisk, så kan det også blive meget nemmere ved hjælp af måltidskasser. Det gør det også meget nemmere at lave god og sund mad i hverdagen. 

Hvorfor er økologi sundere?

Økologi er bedre for din egen sundhed af en række årsager. En stor del af konventionelle grøntsager indeholder rester af sprøjtegift, hvilket selvsagt ikke er sundt for kroppen. Efter økologiske principper er det kun tilladt at bruge naturlige sprøjtemidler i nogle tilfælde, så det er mindre skadeligt.

Derudover er reglerne for hvilke E-numre, som tilsættes til økologiske varer, meget skrappere. Ved at spise økologisk får du dermed færre tilsætningsstoffer i kosten. Disse E-numre kan også være fyldt med alt mulig kemi, som man ikke ønsker. For eksempel de E-numre, der dækker for nitrit, som har vist sig at være kræftfremkaldende.

Vælg økologi for at have en langt større viden om, hvad der faktisk er i den mad, du spiser.

Hvorfor er økologi bedre for miljøet?

Økologi er bedre for miljøet af mange grunde. For det første er de sprøjtemidler, som bruges i konventionel landbrug, meget skadelige for naturen. Især insekter lider af, at sprøjtemidler finder sin vej ud i den udyrkede natur. For det andet siver pesticidresterne ned i grundvandet, hvilket kan føre til grundvandsforurening, således at vi ikke kan drikke vores grundvand, uden at det skal gennem utallige rensningsprocesser først.

Køber du økologisk er du også med til at støtte langt bedre dyrevelfærd. I konventionelt landbrug er der færre regler for, hvor meget plads dyrene skal have, og hvor meget de må gå uden for.

Holder du af dyr, men vil du gerne spise dem alligevel, kan det derfor være et godt kompromis kun at købe økologisk kød. Så sørger du for, at køerne kommer på græs, at grisene kan rode i jorden, og at kyllingerne får lov at beholde deres næb. De fleste synes også, at økologisk kød og økologiske æg har en langt bedre smag.

Spis mere økologisk med måltidskasser

Det kan være lidt af en udfordring at spise økologisk af to grunde. Den ene er pris, og den anden er mangel på gennemsigtighed. Mange produkter eksisterer desværre ikke i en økologisk version, og så kan det tage lang tid at kigge E-numre og andre etiketter igennem for at finde den “sundeste” version.

Står man og skal vælge mellem to grøntsager i supermarkedet, kan det være oplagt at vælge den billigste. For økologi er rigtig ofte dyrere.

Vil du gerne slippe for disse udfordringer, så er en genial løsning at bestille økologiske måltidskasser. Så skal du hverken handle eller tage den store beslutning om, hvad der skal serveres til aftensmaden den pågældende aften. Sådan bliver det rigtig nemt at spise økologisk, og du kan prøve noget nyt.