Tænk på miljøet – Vælg den rigtige maling

vælg maling der er miljømærket

Vil du skåne miljøet når du skal male, så vælg maling der er miljømærket. Så er du sikker på det er maling, hvor det at skåne miljøet er i højsædet.

Hvilken maling skal jeg vælge

Det kommer selvfølgelig an på hvad du skal male. Men hvis du skal male huset eller lejligheden. Så er det tit en økonomisk fordel, at vælge en maling der kan bruges i flere rum. Og det kan du gøre f.eks. Ved at vælge en maling med glans 5 eller 10. Som oftest bruges i stuer og værelser.

Hvis du har meget fokus med malingens slidstyrke, så skal du vælge den med glans 10. Og endnu bedre er hvis malingen er lavet på ren akryl.

Skal du have malet andre rum, som gang arealer, køkken , køkken alrum, som er blevet meget populære i dag. Så skal du bruge den med glans 10, 20 eller den med 25. Og igen, er man ikke meget for at væggen bliver alt for blank, så kan man med fordel vælge glans 10.

Skal du derimod male badeværelset eller bryggers, så vælg den maling med glans 25. Da du der sikre en væg med vaskbar overflade.

Maling uden kemi

Når du skal vælge den rigtige miljømærkede maling, så kan man med fordel kigge efter svanemærket og blomsten. Da disse mærker garanterer, at den maling du vælger er den mest miljøvenlige maling på marked.

Men ellers skal du vælge maling med en lav MAL kode samt et lavt VOC indhold.

MAL koden har betydning i forhold til, de dampe man indånder i forbindelse med at man maler. Så derfor er det vigtigt, at malingen skal have en så lav MAL kode som muligt og helst 00-1.

VOC indhold angiver de flygtige organiske forbindelser, som der kan dampe af fra malingen. Og disse kan faktisk skade ens nervesystem. Så derfor er det vigtigt, at finde maling med så lavt VOC indhold som muligt. Hvor 0 gram pr. liter er det laveste.

Hvad er MI i maling?

MI er et allergifremkaldende konserveringsmiddel methylisothiazolinone, som også må være i miljømærket maling.

Det der er med MI maling er, at det kan give allergiske reaktioner, hvis man f.eks. får maling på huden eller via luften i den periode, hvor malingen er i gang med at hærde.

Hvis man vil undgå maling med MI. Så kan du søge efter ”maling uden MI” på Google”. Ellers har astma-allergi Danmark tilbage i 2016, givet mærket ”Den blå krans” til den første indendørs maling uden MI og andre allergifremkaldende stoffer.