Velsmagende økologiske og biodynamiske vine i høj kvalitet

Hvad er velsmagende økologiske og biodynamiske vine i høj kvalitet

Mange har en begrænset mængde viden, når det gælder at navigere i den stadig voksende jungle af økologiske og biodynamiske vine. I det nutidige Danmark støder du på forskellige naturvinbarer, der hylder det økologiske og biodynamiske menukort – hvad end der er tale om rød- eller hvidvin.

Hvad er forskellen på de økologiske og biodynamiske vine?

Vi kender den konventionelle tilgang til at dyrke, når det kommer til landbrug. Det gælder på samme måde mange andre elementer, der bliver håndteret som afgrøder. Den konventionelle vin er modsat de økologiske og biodynamiske vine. Derimod er den økologiske vin dyrket med udgangspunkt i det økologiske landbrug. Det vil sige, at de økologiske producenter bliver holdt op på strengere og skrappere krav i form af metoder, teknikker og behandlinger af afgrøderne.

En økologisk vin kommer fra en mere miljøvenlig dyrkningsform, hvis den sammenlignes med det konventionelle vinbrug. Der er forskellige retningslinjer, som gør, at fremstillingen af vinen er meget anderledes. Dette gælder ligeledes biodynamiske vine, der går et spadestik dybere end økologien gør. Kig forbi Gallovini, der rummer på et bredt sortiment af forskellige vintyper.

Men hvad er der med de økologiske og biodynamiske vine, der gør, at de skiller sig ud fra den konventionelle version? Der er nogle specifikke retningslinjer, som de økologiske og biodynamiske producenter skal overholde før, at de kan markedsføre med et mere bæredygtigt landbrug, og dermed et mere miljøvenligt produkt.

Bliv klogere på de økologiske og biodynamiske vine

Du behøver ikke nødvendigvis at kunne smage forskel på vin, når det kommer til, om den er konventionel, økologisk eller biodynamisk dyrket. Det er dog klart, at de forskellige metoder betyder noget for fremstillingen af vinens smag, dybde og udtryk. Det vil sige, at en biodynamisk vinbonde uden problemer vil være i stand til at dyrke en dårligere vin end vinbonde, der producerer konventionelle vine.

Når en vin er produceret som en økologisk vin, så betyder det, at druerne anvendt til at skabe vinen er økologiske. Det er nemlig druerne, der ikke får tilsat kunstgødning, ligesom der yderligere ikke må blive sprøjtet mod elementer såsom insekter eller pesticider. Modsat den økologiske vin, så er de biodynamiske versioner skabt på baggrund af den økologiske tilgang til fremstillingen og produktion. Det betyder, at biodynamiske vine er en tand mere opmærksom på at sætte et bedre aftryk på klimaet. Siden at kravene også følger med i den biodynamiske tilgang, så er der stadig et større, og mere bredt, udvalg i supermarkederne, når det kommer til at udvælge vin.